Wireless / Wifi camera

Indien het moeilijk of onmogelijk om de camera’s te bekabelen dan is een draadloos video systeem mogelijk. Voordelen zijn, minder bekabeling en montagewerk, boorwerk en de daarvoor benodigde arbeid. Nadeel is dat (waterdichte), betrouwbare en professionele draadloze apparatuur relatief kostbaar is. Ook is een bekabelde verbinding altijd sneller en betrouwbaarder vergeleken een Wifi verbinding. Al onze MOBOTIX hoge resolutie camera’s kunnen in de meeste gevallen echter zonder problemen draadloos (met behulp van uw wireless netwerk) functioneren.

Richtantennes van Ubiquiti

Wij hebben een zeer goede ervaring met Mobotix camera’s i.c.m. Ubiquiti (richt)antennes. Richtantennes functioneren meestal op de 5 Ghz frequentie waar weinig storing is van andere Wifi netwerken. Deze producten kunnen bijvoorbeeld gebruikt worden om twee gebouwen met elkaar te verbinden. Echter zijn er ook situaties denkbaar waar het functioneren op de 2,4 Ghz Wifi frequentie wenselijk is.
Mobotix ontwikkeld zelf geen wifi camera’s echter kunnen dus wel draadloos gemaakt worden i.c.m. EnGenius wifi apparatuur. Bekijk ook onze draadloze IP camera’s op onze webshop.

Wifi IP camera

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen of vraag direct een vrijblijvende offerte aan.