6 Megapixel beeldkwaliteit

Hoe hoger de resolutie, des te gedetailleerder het beeld. Om nog even bij de basis te beginnen: bij de analoge techniek bestaat een livebeeld uit niet meer dan 0,4 megapixels en een geregistreerd beeld gewoonlijk uit 0,1 megapixels (CIF). Een digitale MOBOTIX-camera met 6 megapixels bevat daarentegen circa 60 keer zoveel details. Daarom zijn grotere beeldbereiken tot 360-graden panorama’s mogelijk, waarbij plaatselijk detail bewaard blijft. Hierdoor kan het aantal camera’s (en daarmee dus de kosten) worden gereduceerd. Zo kunnen bijvoorbeeld vier rijen in een tankstation met één enkele MOBOTIX-camera in de gaten worden gehouden, in plaats van met vier traditionele camera’s.

Click on this image for a bigger size

Voor de nieuwe 6 MP (megapixel) sensor  is maanlicht genoeg

De lichtgevoeligheid is bij de dag-sensor toegenomen met maar liefst 100x. De nacht-sensor heeft zelfs de ongelofelijke sprong van 300x gemaakt. Hierdoor wordt het zeer gemakkelijk gezichten te identificeren en ook worden snelle bewegingen scherp opgenomen. Tot voorheen waren snelle bewegingen vaak onscherp bij weinig licht, omdat de sluitertijden een stuk lager lagen. De nieuwe sensor vangt nu zoveel licht op, dat slechts een fractie van een seconde nodig is om hetzelfde licht te krijgen als waar de 3MP sensor nog een hele seconde voor nodig had (1/100ste vs. 1sec)

Innocam | Mobotix 6MP Moonlight

Mobotix = innovatie

Mobotix staat gelijk aan innovatie en blijft de markt verbazen met nieuwe technieken. De grote sprong in lichtgevoeligheid is een uitkomst van meerdere innovaties: – een fysieke grotere sensor met grotere individuele pixels die meer licht kunnen vangen, – een ruisfilter dat direct op de sensor zit, – een nieuwe en geoptimaliseerde lens met een hogere lichtdoorvoer (diafragma f1.8) – verbeterde beeldsoftware – tezamen heet dit Mobotix Moonlight en is direct beschikbaar voor de nieuwe 15-modellen (S15, M15, D15).

Click on this image for a bigger size